ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΟΥΡΑΪ ΝΟΓΚΑΣΙΚΑ-ΣΑΝ ΤΗΣ ΕΥΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΛΙΑΝΟΥ


Οι περιπέτειες του Σαμουράι Νογκασίκα-Σαν  

Εκδόσεις Οσελότος

της Εύας Πετροπούλου-Λιανού 

[...] «Πιστέ μου φίλε, Λάι Πι, ήμουν σίγουρος ότι μπορώ να βασιστώ σε σένα, ήσουν πάντα ο πιο έξυπνος και πιο οργανωτικός», είπε με ευγνωμοσύνη ο Νογκασίκα-Σαν. 

«Ευχαριστώ πολύ, αλλά μην ξεχνάς ότι έχω και άλλους εκατό συμβούλους, για να παίρνω τη γνώμη τους, οπότε όλοι βοήθησαν. Ας μην χάνουμε άλλο χρόνο, πρέπει να είμαστε εκεί πριν το βράδυ, για να βρούμε μια κρυψώνα και να καταστρώσουμε το σχέδιο, για τη φυλάκιση του ανέμου». [...] 

[...] Ο Νογκασίκα-Σαν μηχανικά έβαλε το χέρι του στην τσέπη του κιμονό του, κι έβγαλε την πυξίδα του. 

«Η πυξίδα μου δουλεύει, δουλεύει και δείχνει ευθεία μπροστά. Νομίζω ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Η Νεράιδα του Σκοτεινού Φαραγγιού δεν με κορόιδεψε» αναφώνησε χαρούμενος ο Νογκασίκα-Σαν και πήρε το μονοπάτι για την μεσαία κορυφή του βουνού Σακ Ορόρα. [...]






Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Εύα Πετροπούλου-Λιανού γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο όπου και ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές της. Αγαπούσε τη δημοσιογραφία από μικρή, οπότε αποφασίζει να κάνει επάγγελμα τη μεγάλη της αγάπη και παρακολουθεί μαθήματα δημοσιογραφίας στη σχολή του ΑΝΤ1. Ολοκληρώνει τις σπουδές της, κάνει την πρακτική της ως ελεύθερη ρεπόρτερ σε διάφορες δημοσιογραφικές εκπομπές και το 1994 μετακινείται στη Γαλλία όπου εργάζεται ως δημοσιογράφος στη γαλλική εφημερίδα «Le LIBRE JOURNAL». Η αγάπη για την Ελλάδα όμως την κερδίζει. Επιστρέφει στην ηλιόλουστη πατρίδα και από το 2002 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Τον Μάιο του 2011 θα εκδοθεί το τρίτο βιβλίο της, «Η Ζεραλντίν και το Ξωτικό της Λίμνης», (εκδ. Έναστρον). Μάλιστα, το έργο αυτό ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στην παιδική σκηνή «Ηλιότεχνο» (Ιανουάριος 2012), σε σκηνοθεσία του Θ. Βουρνά. Ακολούθησαν και άλλες παραστάσεις σε σχολεία και πολιτιστικούς χώρους.

Στη συνέχεια, τα βιβλία της «Τα παραμυθοταξιδεύματα της Εύας» (εκδόσεις Vakxikon) και «Η κόρη της Σελήνης» (εκδόσεις Αναζητήσεις), κυκλοφορούν ως e-books στην αγγλική και ελληνική γλώσσα ( amazon.com).

«Η κόρη της Σελήνης», έχει ήδη κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Οσελότος (2009 α’ έκδοση, 2010 β’ έκδοση) και πήρε τις καλύτερες κριτικές για το συγγραφικό ύφος και την πρωτότυπη εικονογράφηση.
Η Εύα Πετροπούλου-Λιανού είναι μέλος του Ομίλου Unesco Λόγου και Τέχνης, των Κορινθίων Συγγραφέων, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, καθώς και του Ελληνικού Παραρτήματος ΙΒΒΥ Ελλάδα.

Συνεντεύξεις και παραμύθια της φιλοξενούνται σε ηλεκτρονικές εφημερίδες της Ελλάδας και της Κύπρου. Πρόσφατα η έγκριτη εγκυκλοπαίδεια Χάρη Πάτση αφιέρωσε ένα δισελίδο, για την προσφορά της στην παιδική λογοτεχνία (τόμος 27 σελ. 300). Τα βιβλία της έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου.

Άλλα βιβλία της Εύας Πετροπούλου-Λιανού

Η Κόρη της Σελήνης (παραμύθι), εκδ. Οσελότος, 2010 
Στον έρωτα που έρχεται (ποίηση), εκδ. Οσελότος 2016
Craft II - Ετερότητα (ποίηση), Συλλογικό έργο
Μια τεράστια αγκαλιά από παραμύθια, (συλλογικό έργο)
Η Ζεραλντίν και το ξωτικό της λίμνης (παραμύθι), εκδ. Έναστρον
The Daughter of the Moon (e-book - English and Greek)
Zeraldin (e-book - French)
Geraldine (e-book - Italian)

Ιστολόγιο: http://evalianou.blogspot.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συγγραφέας: Εύα Πετροπούλου Λιανού
Εκδόσεις: Οσελότος
Διάσταση: 21Χ28
Σελίδες: 36
Τιμή: 10 ευρώ