ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

'ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ' ΑΝΤΗΧΗΣΑΝ ΣΤΟ CLUB ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ


Ένα χρόνο μετά την πρώτη συναυλία με τίτλο "Οι φωνές των ποιητών", ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ήρθε και στη Θεσσαλονίκη για μία παράσταση που αποδεικνύει ότι ο πολιτισμός στέκεται ακμαίος όσα χτυπήματα και αν δέχεται.

Δύο πιάνα, ένα βιολί και η κιθάρα του ήταν οι συνοδοί του σε αυτό το τρίωρο μουσικό μονοπάτι, που αναμείγνυε τον έρωτα με την επανάσταση και το κοινωνικό αδιέξοδο με τη μετανάστευση και την προσωπική απομόνωση.


Ρίτσος, Ελύτης, Λειβαδίτης και Καββαδίας ήταν από τους ποιητές που ξέραμε ότι θα ακούγαμε. Αλλά, υπήρξαν και συνθέσεις διαφορετικών "ποιητών", όπως ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Άλκης Αλκαίου, ο Νικόλας Άσιμος, ο Μάνος Λοΐζος και άλλοι, των οποίων οι δημιουργίες δε θα μπουν σε καλούπια και θα παραμένουν "ποιήματα" για όλους μας.

Διαφορετικές δεκαετίες και συνθήκες "πέρασαν από μπροστά μας" σε μία παράσταση καθαρά χωρισμένη σε δύο μέρη. Στο πρώτο, το ποιητικό, που σε "ταξίδευε" σε άγνωστα αλλά πανέμορφα μέρη, με κομμάτια όπως, "Φοβάμαι", "Όμορφη πόλη", "Τρίτος παγκόσμιος", που απέπνεαν τη δυναμική του Παπακωνσταντίνου ακόμα και μετά από πολλά χρόνια συνεχών συναυλιών ανά την Ελλάδα. Το μουσικό διάλειμμα της Μαίρης Μπρόζη (βιολί) ακολούθησε το δεύτερο μέρος της παράστασης με ένα πέρασμα από την πολυετή δισκογραφία του και τα ερωτικά τραγούδια, που όλοι ανέμεναν. Μελωδίες του "Πάρε με", "Πριν το τέλος’’ και το νέο "Όλα είναι εδώ" απέδειξαν ότι όσα χρόνια και αν περάσουν, η μαγεία που εκπέμπει μια τέτοια βραδιά δε θα πάψει ποτέ να υπάρχει. Η ομάδα απαρτιζόταν, επίσης, από τους Ανδρέα Αποστόλου και Γιώργο Θεοδωρόπουλο (πιάνο) και όλοι μαζί συνέθεταν ένα λιτό αλλά αξιομνημόνευτο σχήμα, με το κοινό να σιγοτραγουδά σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας.


Δεν ξέρουμε αν θα πραγματοποιηθεί ξανά η ίδια παράσταση, αλλά όσοι ήμασταν εκεί γνωρίζουμε πια ότι η ποίηση είναι για όλους, ειδικά όταν εξιστορεί πτυχές της ζωής, διαφορετικές για τον καθένα και με τη διαχρονική φωνή του Βασίλη.

Και όποτε σας δοθεί η ευκαιρία, "αφήστε τον να σας γεμίσει κάποιο βράδυ τα κενά με μουσική, rock n roll που συμπαθεί"!


"Οι φωνές των ποιητών" - Βασίλης Παπακωνσταντίνου 
Μαίρη Μπρόζη (βιολί-τραγούδι) 
Ανδρέας Αποστόλου (πιάνο) 
Γιώργος Θεοδωρόπουλος (πιάνο)