ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Η 'ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΛΑΛΟΥΜ' ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ


Η «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ»
την πιο τρελή κωμωδία που έγινε ποτέ!!!

Οικογένεια Αλαλούμ!!!
της Μαρίας Μπαλτατζή

Κάθε Σάββατο και Μόνο Για 6 Παραστάσεις
(από 3 Μαρτίου έως  και 31 Μαρτίου)

Σημείωμα Σκηνοθέτιδας

Στα χνάρια του παλιού καλού χρυσού ελληνικού κινηματογράφου είχαμε παρουσιάσει πριν μερικά χρόνια την κωμωδία Είναι Ένας Τρελός Θεότρελος Κόσμος που σημείωσε τεράστια επιτυχία και παιζόταν επί 2 χρόνια στο Θεατρικό Σαλόνι μας.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια άλλη εκδοχή της φανταστικής αυτής κωμωδίας, διανθισμένη με ατάκες και μουσικά αποσπάσματα της περιόδου 1955-1974. Νοσταλγήστε, διασκεδάστε, και γελάστε με την ψυχή σας με την καινούργια ελληνική κωμωδία Οικογένεια Αλαλούμ!!!

Γέλιο, γέλιο, γέλιο!!!

Περίληψη Έργου

Θεσσαλονίκη 1965. Μια πολυκατοικία. Δύο μοντέρνα διαμερίσματα. Δύο οικογένειες. Στην πρώτη οικογένεια η Βάσω, καλή οικογενειάρχης, χήρα βιομηχάνου μπακαλιάρου και τσιγκούνα. Η Άννα η αδερφή της, γεροντοκόρη που θεωρεί τον εαυτό της καλλιεργημένη και μεγάλη ποιήτρια. Η Βέτα, κουνιάδα της, γεροντοκόρη και αυτή, χαρτοπαίχτρα, μαδάει συστηματικά το πορτοφόλι της νύφης της για να ικανοποιήσει το πάθος της. Η Βάσω προσπαθεί να την παντρέψει για να γλυτώσει από την κουμαρτζού κουνιάδα της. Η Ζωή, κόρη της Βάσως, θέλει για σύζυγό της άντρα ευγενή, πολυταξιδεμένο και ξενόγλωσσο, άποψη με την οποία συμφωνεί απολύτως και η θεία της Άννα. Ο Λάκης, γιος της Βάσως, άεργος και κακομαθημένος, θαμώνας στα κλαμπ και στις ντίσκο, θεωρεί τον εαυτό του μεγάλο μουσικό χωρίς να έχει ιδέαν περί μουσικής. Η Ασημίνα, υπηρέτρια στο σπίτι τους, φτωχό κορίτσι από την επαρχία, φέρεται σαν νεόπλουτη και αυτή και προσπαθεί συνέχεια να αποσπάσει χρήματα από την Βάσω για να παντρευτεί. Ο Ζήκος, το παιδί για όλες τις δουλειές στη βιομηχανία της Βάσως, μαλώνει συνέχεια με την αφεντικίνα του.

Ο Προκόπης, Προϊστάμενος στη Βιομηχανία Μπακαλιάρου, άξιος υπάλληλος στην επιχείρηση αλλά άπραγος, ντροπαλός και λαϊκό παιδί, είναι ο επιθυμητός γαμπρός για τη Ζωή από την Βάσω. Ο Τομ, απατεώνας, παρουσιάζεται σαν Ελληνοαμερικάνος πλούσιος γαμπρός για τη Ζωή και ενθουσιάζει την ίδια και τη θεία της Άννα, που δεν θέλουν ν’ ακούσουν λέξη για τον Προκόπη.

Στο διπλανό διαμέρισμα η Νίνα, μητέρα της Εύας νεανίζει και κυνηγάει νεαρούς. Η Εύα, τρελάρα, ακολουθεί την ρήση «τα κακά κορίτσια πάνε παντού». Ντύνεται έξαλλα, κάνει πάρτι, συχνάζει σε ντίσκο και σε μπαρ, βγαίνει με πολλά αγόρια. Συμπαθεί την Βάσω και της εξομολογείται τα κατορθώματά της, με αποτέλεσμα πάντα να την εξοργίζει για την έξαλλη συμπεριφορά της. Η συνέχεια στη Σκηνή… Καλή σας διασκέδαση!              

                                                         Μαρία Μπαλτατζή


Παίζουν (με αλφαβητική σειρά)

Ορφέας Εξηντάρης: Λάκης
Βάσω Μαυρίδου: Βάσω
Στέφανος Μαυρομάτης: Ζήκος
Παντελής Μιχαλακάκης: Τομ/Προκόπης/Γαμπρός για Βέτα
Γεωργιάννα Μπάρμπα: Ζωή
Αλίκη Μπράβου: Βέτα
Γιούλια Πομπόρτση: Νίνα
Μαίρη Σείσογλου: Εύα
Μαρία Τοπάλη: Ασημίνα
Βασιλική Χαραλαμπίδου: Άννα

Σκηνοθεσία-Επιμέλεια Σκηνικών/Κοστουμιών/Μουσικής: Μαρία Μπαλτατζή

Προσέλευση: 8μ.μ.      
Παράσταση: 8.30μ.μ.
Διάρκεια: 140΄ (με 2 διαλείμματα)

Τιμή Εισιτηρίου: 10€ (με ποτό)

Ολύμπου 88-Θεσσαλονίκη

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ

ΤΗΛ. 2310285452-2310272909- 6974195079

facebook: ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ (Oμάδα & Σελίδα)