ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

MODIFIED ESTIMATED TIME OF ARRIVAL: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟ VITRUVIAN THING


δεm.e.t.a

Modified estimated time of arrival: μια ιστορία αφύπνισης και απελευθέρωσης
Μια performance από την Εύη Τζώρτζη

4 παραστάσεις:
Σάββατο 28 Απριλίου, 20:00 και 22:00
Κυριακή 29 Απριλίου, 20:00 και 22:00

στο Vitruvian Thing
Πτολεμαίων 29Α, 54630, 4ος ορ., εντός στοάς



Είσοδος με απροσδιόριστο εισιτήριο, μόνο με κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Κρατήσεις ηλεκτρονικά στο: 
ή τηλεφωνικά στο 6943642039 [11:00 - 14:00]

Facebook event:


“Do you know we are ruled by T.V.?”

Σε απροσδιόριστο τόπο και χρόνο,μία γυναίκα κοιμάται επάνω σε μία τηλεόραση. ”Αθώα” και ανυποψίαστη σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται, κρεβάτι της η τηλεόραση, υπνωτικό της και αντικατάστατο της ζωής. Το όνειρο του ανώτερου εαυτού της περνάει εγκλωβισμένο μέσα στην οθόνη της τηλεόρασης. Ποιά είναι η προδιαγεγραμμένη πορεία της; Και τι μπορεί να συμβεί όταν μια διαφορετική συνειδητότητα “φτάνει” απρόβλεπτα μέσα στην γκρίζα καθημερινότητα;

Τώρα που είναι ολοφάνερη πια η κατάρρευση αξιών,συστημάτων και ψευδαισθήσεων, η άφιξη μιας διαφορετικής συνειδητότητας προσανατολισμένης στο όλον και όχι στον κατακερματισμό, είναι ζητούμενο. Η πτώση μας φέρνει και την αφύπνιση. Το επόμενο βήμα; Ακόμη άγνωστο.


Μια δουλειά σε εξέλιξη που παρουσιάζεται ξανά με νέα ματιά εχοντας ως βασική θεματική τον έλεγχο και τον κατακερματισμό του ατόμου μέσα από τα ΜΜΕ, κατάσταση επίκαιρη και με δυσοίωνη μελλοντική πρόβλεψη. Ξεκίνησε με κεντρικό άξονα το video dance art “antanaclasis”, συνεχίστηκε ως live performance στο Thessaloniki Performance Festival, παράλληλο πρόγραμμα της Biennale 3 (2011), και κατέληξε ως ολοκληρωμένη ιστορία στην χοροθεατρική performance “m.e.t.a” που παρουσιάστηκε σε Αθήνα (ReMap Festival και Athens Videodance Project, 2011) και Πάτρα (Λιθογραφείον, 2012).

Trailer:

Συντελεστές:

Σύλληψη-Παραγωγή-Ερμηνεία: Εύη Τζώρτζη
Σκηνοθεσία: Εύη Τζώρτζη-Στέφανι Τσάκωνα
Χορογραφία: Στέφανι Τσάκωνα
Μουσική-Σχεδιασμός ήχου: Λάμπρος Πηγούνης
Post Production: Νίκος Αμανίτης
Κοστούμι: Μαρία Ηλία


Κριτικές:

Η Εύη Τζώρτζη επικαλείται την πιθανότητα ενός ευτυχισμένου “μετά”.Η ολοφάνερη πια αλλοτρίωση και η κατάρρευση των αξιών της ύλης και των μέσων ενημέρωσης αφήνουν τελικά χώρο για την ένωση του καθενός με τον εαυτό του; Έχει έρθει ο χρόνος για προσωπική συνειδητοποίηση; Ισως. 
Marie-Juliette Verga-www.danzine.fr

Προσεγγίστηκε και αποδόθηκε με σκηνοθετική και χορογραφική ευρηματικότητα και το αποτέλεσμα δεν μπόρεσε να μας αφήσει αδιάφορους. Η ευφυής αυτή σύλληψη και χορογραφία δεν τελειώνει όμως εκεί, αλλά συνεχίζεται στο “μετά”. 
dancetheater.gr

Η Εύη Τζώρτζη καταστρώνει μια σύντομη αλλά ευφυέστατη παράσταση. Το θέαμα στο έργο δεν αντιστρέφει απλά την πραγματικότητα. Την εξαφανίζει. Η τηλεόραση της Τζώρτζη δείχνει μονάχα παράσιτα, ‘χιόνια’ που την συντονίζουν απόλυτα στη δική τους συχνότητα ενός ψευδοκυκλικού χρόνου. 
Νικόλας Μιτζάλης - αρθρογράφος, αρχιτέκτων μηχανικός


Vitruvian Thing